TEELING
Historia whiskey Teeling sięga 1782 roku, kiedy to Walter Teeling otworzył niewielką destylarnię przy Marrowbone Lane w centrum Dublina. Zakład sprzedano członkom rodziny Jameson na początku XX wieku. Pod koniec lat 80. jego potomek, John Teeling uruchomił destylarnię Cooley, którą w 2011 roku sprzedał koncernowi Beam Suntory.
4 lata później, wraz z dwoma synami Jackiem i Stephenem, otworzył nową destylarnię Teeling, zlokalizowaną przy Newmarket Street w dublińskiej dzielnicy The Liberties - miejscu niegdyś uchodzącym za centrum światowej whiskey. Produkcję uruchomiono w czerwcu 2015 roku.
Pod dachem destylarni Teeling zainstalowano 3 alembiki (was still, intermediate still, spirit still), które pozwalają na otrzymywanie 500 000 litrów alkoholu rocznie. Pierwsze edycje whiskey Teeling butelkowano z beczek pochodzących z zapasów gorzelni Cooley.
W 2017 roku część udziałów w firmie Teeling Whiskey Co. nabył koncern Bacardi, który pod koniec 2023 roku stał się jej właścicielem większościowym.