Śliwowica
Historia śliwowicy sięga już XVII wieku. Trunki te wytwarzane są z wysokiej jakości, specjalnie dobieranych śliwek węgierek. Owoce ulegają miażdżeniu, a uzyskany zacier poddawany jet procesowi fermentacji w beczkach. Wysokiej jakości napój jest ponadprzeciętnie mocny, dzięki czemu świetnie smakuje samodzielnie, jak i w towarzystwie dodatków.

519,00 zł

95,00 zł

409,00 zł

455,00 zł
Wysokiej jakości śliwowice
Najlepsza śliwowica podlega dwukrotnej destylacji, dzięki czemu osiąga nawet 70%.
Większość z istniejących dziś receptur jest wciąż oryginalna, świetnym tego przykładem są śliwowice marki Jelinek. Pozostający w rękach rodziny przepis przekazywany jest z pokolenia na pokolenie, dzięki czemu jakość trunku jest zawsze na najwyższym poziomie.
Co ciekawe, w wielu miejscach trunek ten nazywany jest śliwkową brandy, nie wódką. Leżakująca w dębowych beczkach bogata jest w aromaty, które przyjemnie rozgrzewają podniebienie. Śliwowica z suszonych śliwek to idealny wybór na zimowe wieczory. Bakalie te mają ogromny katalog zalet, wspomagają nie tylko układ trawienny, ale także wzbogacają organizm witaminą A. Dostępna Śliwowica z Manufaktury to niezwykła propozycja - wyjątkowy trunek przygotowywany jest w tradycyjnych, miedzianych alembikach. W bukiecie tej kompozycji wyczuwalne są nie tylko śliwkowe aromaty, ale także słodycz miodu i gałka muszkatołowa. Popularnym zabiegiem jest dodanie do herbaty mocniejszej wersji śliwowicy - 70%. Cena trunków uzależniona jest od producenta i pojemności.
Śliwowica uwielbiana jest na całym świecie, jednak największą rzeszę fanów znalazła wśród mieszkańców Bałkanów i Słowian. Trunek pijany jest zazwyczaj w chłodniejszych porach roku, jednak świetnie sprawdzać się będzie cały rok.