
Smak
Kolor
Kraj
Region
Szczepy
-
Aleksandreuli, Mujuretuli (1)
-
Cabernet sauvignon (2)
-
Castelão, Trincadeira, Tinta Roriz, Syrah (1)
-
Dornfelder (1)
-
Feteasca neagra (1)
-
Lambrusco di Grasprossa, Lambrusco Sorbana (1)
-
Merlot, Shiraz (1)
-
Montepulciano (1)
-
Ojaleshi (1)
-
Pinot Noir (1)
-
Saperavi (13)
-
Saperavi, Rkatsiteli (1)
-
Usakhelauri (1)
Objętość
Zawartość alkoholu
Cena


Czerwone wino półsłodkie to idealnie wyważone połączenie pomiędzy słodyczą a wytrawnością. To właśnie ten wybór często stanowi przepustkę i etap przejściowy do charakternego świata kwasowości. Wiele z alkoholi tego typu wykazuje bardzo bogaty bukiet owocowych i kwiatowych aromatów. Kojarzących się z pięknym ogrodem w pełnej, letniej krasie.
Półsłodkie wino z klasą
Najczęściej wybierane francuskie wina półsłodkie charakteryzują się zawartością cukru w stężeniu od 12 do 45 g/l. Mnogość aromatów złożona jest przede wszystkim z czerwonych i czarnych owoców. Intensywnie wyczuwalne wiśnie, maliny, porzeczki i stanowią podstawę kompozycji. Na drugim miejscu dumnie plasują się dojrzewające w słońcu śliwki. Zaraz po nich wyczuć można kompozycję jagód i ponownie pojawiających się porzeczek.
Półsłodkie wino idealnie nadaje się do ciast, podwieczorków i poobiednich deserów. Aromatyczny trunek podkreśli wyjątkowość rodzinnych i przyjacielskich spotkań — zachęcamy do zapoznania się z ofertą naszego sklepu!