Isle of Raasay Distillery założono w 2017 roku na sąsiadującej ze Skye wyspie Raasy. W odrestaurowanym przez lokalnego architekta Ollego Blaira, szkocką projektantkę Anne Hunter oraz inżyniera (obecnie kierownika destylarni) Normana Gilliesa, zabytkowym wiktoriańskim budynku, zainstalowano dwa alembiki o łącznej wydajności 200 tys litrów alkoholu rocznie. Do produkcji wykorzystywany jest torfowy (48-52ppm) i nietorfowy słód jęczmienny. Pierwsza whisky Isle of Raasay trafiłado sprzedaży w maju 2021 roku.
Pliki cookies i pokrewne im technologie umożliwiają poprawne działanie strony i pomagają nam dostosować ofertę do Twoich potrzeb. Możesz zaakceptować wykorzystanie przez nas wszystkich tych plików i przejść do sklepu lub dostosować użycie plików do swoich preferencji, wybierając opcję "Dostosuj zgody".
W tym miejscu możesz określić swoje preferencje w zakresie wykorzystywania przez nas plików cookies.
Te pliki są niezbędne do działania naszej strony internetowej, dlatego też nie możesz ich wyłączyć.
Te pliki umożliwiają Ci korzystanie z pozostałych funkcji strony internetowej (innych niż niezbędne do jej działania). Ich włączenie da Ci dostęp do pełnej funkcjonalności strony.
Te pliki pozwalają nam na dokonanie analiz dotyczących naszego sklepu internetowego, co może przyczynić się do jego lepszego funkcjonowania i dostosowania do potrzeb Użytkowników.
Dane wykorzystywane przez dostawcę oprogramowania sklepu - Shoper S.A. Na ich podstawie dokonywane są analizy, związane z rozwojem oprogramowania, oraz mierzona jest skuteczność kampanii reklamowych. Nie są łączone z innymi informacjami, podawanymi podczas rejestracji i składania zamówienia. Więcej na ten temat przeczytasz w Polityce plików cookies Shoper.
Dzięki tym plikom możemy prowadzić działania marketingowe.