WINO VINDORO NEGROAMARO 0,75L / 14,5%
Opis
Do produkcji Vindoro używa się odmiany Negroamaro. Winogrona są zbierane ręcznie. Maceracja trwa 18 dni dla 80% a 25 dni dla pozostałych 20%. Fermentacja alkoholowa przebiega w temperaturze 24 °C. Dojrzewanie w beczkach z kaukaskiego i francuskiego dębu przez 12 miesięcy.
Wino charakteryzuje bardzo głęboka purpurowa czerwień. Szeroki i złożony bukiet z nutami przypraw. Słodkie aromaty miękkich owoców i wiśniowego dżemu. W smaku pełne, miękkie i zrównoważone, bogate w delikatne garbniki, z przyjemnie długotrwałym wykończeniem.
Idealne do pikantnych i aromatycznych potraw kuchni hinduskiej; do czerwonego mięsa, dziczyzny i jagnięciny.
Informacje o produkcie
Rodzaj | Wina Spokojne |
Smak | Wytrawne |
Kolor | Czerwone |
Kraj | Włochy |
Region | Apulia |
Apelacja | Salento IGP |
Producent | Cantine San Marzano |
Szczepy | Negroamaro |
Rocznik | 2016 |
Starzenie | 12 miesięcy w dębowych beczkach |
Potencjał leżakowania | Do 10 lat |
Objętość | 0,75 l |
Zawartość alkoholu | 14,5% |
Temperatura serwowania | 18˚C |
cena
gdzie kupić
sklep
producent
opinie
kup | tanio | promocja | wyprzedaż | Warszawa | Łódź | Kraków | Wrocław | Poznań | Gdańsk | Szczecin | Lublin | Białystok | Katowice | Olsztyn | Rzeszów | Zielona Góra | Gorzów Wielkopolski | Kielce | Opole | Człuchów | Chojnice