CYDR CHYLICZKI JAPOŃSKI SAD 0,5L / 6,8%
Opis
Cydr Chyliczki Japoński Sad to napój alkoholowy powstały poprzez fermentację soku jabłkowego na skórkach i pestkach z pigwowca japońskiego (Chaenomeles japonica). Do produkcji użyto świeżo tłoczonego soku jabłkowego oraz skórek i pestek pigwowca japońskiego, bez dodatku wody, substancji słodzących, czy dwutlenku węgla.
Odmiana: Alwa, Pinova.
Technologia: Produkowany metodą powolnej fermentacji (ok. 3 miesięcy) w niskiej temperaturze. Refermentowany w butelce dojrzewa ok. 3 miesięcy. Nie jest pasteryzowany, ani filtrowany.
Wygląd: Słomkowo żółty.
Aromat: Jabłka, pigwowiec, owoce cytrusowe.
Smak: Orzeźwiająca kwasowość jabłek połączona z aromatem pigwowca.
Serwowanie: Japoński Sad może być podawany jako aperitif, dobrze komponuje się z sałatkami i lekkimi daniami warzywnym.
Informacje o produkcie
Rodzaj | Cydr |
Kraj pochodzenia | Polska |
Objętość | 0,5L |
Zawartość alkoholu | 6,8% |
cena
gdzie kupić
sklep
producent
opinie
kup | tanio | promocja | wyprzedaż | Warszawa | Łódź | Kraków | Wrocław | Poznań | Gdańsk | Szczecin | Lublin | Białystok | Katowice | Olsztyn | Rzeszów | Zielona Góra | Gorzów Wielkopolski | Kielce | Opole | Człuchów | Chojnice