
PROSECCO SUPERIORE BEPIN DE ETO VALDOBBIADENE 0,75L / 11,5%
Opis
Bepin de Eto Prosecco Superiore powstaje w sercu Conegliano Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG, na zboczach wzgórz Feletto wznoszących się w kierunku Dolomitów, w północnej części prowincji Treviso.
Moszcz fermentuje w kontrolowanej temperaturze 20 °C. Dojrzewae w stalowych zbiornikach przez 1 miesiąc. Druga fermentacja Metoda Martinotti (Charmat): przebiega w fermentatorach ciśnieniowych w temperaturze 12 - 14 °C, z krótkim starzeniem na osadzie, w celu zachowania owocowości. Ciśnienie w butelce 4,5 - 5 atm.
Wino ma słomkowo-żółtą barwę z zielonymi refleksami i bogaty aromat. Najpierw wyłania się delikatna nuta świeżo upieczonego chleba, następnie jabłko, gruszka i brzoskwinia, obok płatków róż i kwiatów akacji. W ustach jest świeże i pełne smaku, z atrakcyjną kwasowością na finiszu.
Idealne jako aperitif, ale równie dobre do ryb, skorupiaków i małży.
Informacje o produkcie
Rodzaj | Wina Musujące |
Smak | Wytrawne |
Kolor | Białe |
Kraj | Włochy |
Region | Veneto |
Apelacja | Prosecco Superiore Valdobbiadene DOCG |
Producent | Di Ceschin Ettore |
Szczepy | Glera |
Objętość | 0,75 l |
Zawartość alkoholu | 11,5% |
Temperatura serwowania | 8°C |

cena
gdzie kupić
sklep
producent
opinie
kup | tanio | promocja | wyprzedaż | Warszawa | Łódź | Kraków | Wrocław | Poznań | Gdańsk | Szczecin | Lublin | Białystok | Katowice | Olsztyn | Rzeszów | Zielona Góra | Gorzów Wielkopolski | Kielce | Opole | Człuchów | Chojnice