PROSECCO BOTTER EXTRA DRY 0,75L / 11%
Opis
Prosecco Botter jak każde prosecco powstaje z odmiany Glera. Wino produkowane jest metodą Charmata. Do moszczu dodaje się wyselekcjonowane drożdże. Fermentacja odbywa się kontrolowanej temperaturze 18°C w ciągu 8/10 dni. Do przefiltrowanego wina bazowego dodaje się drożdży i cukru i zachodzi druga fermentacja w zbiorniku w temperaturze 14- 15°C.
Wino ma kolor jasnożółty Bukiet złożony z owocami nuty brzoskwini, zielonego jabłka,h akacji i bzu Świeże i orzeźwiające, o zrównoważonej kwasowości z długim trwałym posmakiem
Idealne jako aperitif, doskonałe połączenie do przystawek i delikatnych dań (do sushi, ryb i skorupiaków).
Informacje o produkcie
Rodzaj | Wina Musujące |
Smak | Półwytrawne |
Kolor | Białe |
Kraj | Włochy |
Region | Veneto |
Apelacja | Prosecco DOC |
Producent | Botter |
Szczepy | Glera |
Objętość | 0,75 l |
Zawartość alkoholu | 11% |
Temperatura serwowania | 6-10°C |
cena
gdzie kupić
sklep
producent
opinie
kup | tanio | promocja | wyprzedaż | Warszawa | Łódź | Kraków | Wrocław | Poznań | Gdańsk | Szczecin | Lublin | Białystok | Katowice | Olsztyn | Rzeszów | Zielona Góra | Gorzów Wielkopolski | Kielce | Opole | Człuchów | Chojnice