Porto
PORTO BOEIRA COLHEITA 2005 0,75L / 20%
Boeira Colheita 2005 to fantastycznie złożone i bogate porto tawny z pojedynczego rocznika.
PORTO BORGES LBV 0,75L / 19,5%
Porto Borges LBV 2016 otrzymywane jest z jednego wyjątkowego rocznika. Do produkcji używa się winogron odmian Touriga-Nacional, Touriga-Franca, Tinta-Roriz, Tinta-Amarela i Sousão. Fermentacja trwa 3-4 dni. Następnie od moszczu oddziela się skórki i dodaje 77-procentowej brandy. Wino dojrzewa w dębowych beczkach przez 4 lata.
PORTO BORGES RUBY 0,75L / 19%
Porto Borges Ruby z oferty Vinhos Borges, założonej w 1884 roku. Posiada czerwono-rubinowy kolor oraz owocowy profil. Aromaty świeżych owoców, głównie truskawek z nutką świeżej mięty. W smaku dobrze zbudowane świeże, owocowe, o delikatnym, trwałym i przyjemnym zakończeniu.
PORTO BORGES SOALHEIRA OLD TAWNY 10YO 0,75L / 19,5%
Porto Borges Old Tawny Soalheira 10 yo z oferty Vinhos Borges otrzymane z owców z odmian touriga franca, touriga nacional, tinta barroca, tinto căo, tinta roriz. Fermentacja, trwa 3-4 dni ze skórkami. Następnie do moszczu dodaje się 77-procentowej brandy. Wino dojrzewało w małych drewnianych beczkach.
PORTO BORGES SOALHEIRA OLD TAWNY 20YO 0,75L / 19,5%
Porto Soalheira Old Tawny 20yo otrzymane z winogron odmian Touriga-Franca, Touriga-Nacional, Tinta-Barroca, Tinto-Cão i Tinta-Roriz. Fermentacja trwa 3-4 dni, w kontakcie ze skórkami. Następnie do moszczu dodaje się 77-procentowej brandy. Wino dojrzewa w drewnianych beczkach - średnio przez 20 lat.
PORTO BORGES TAWNY 0,75L / 19%
Porto Borges Tawny z oferty Vinhos Borges, założonej w 1884 roku. Otrzymane z winogron odmian touriga franca, touriga nacional, tinta barroca, tinto căo, tinta roriz. Fermentacja trwa 3-4 dni, w kontakcie ze skórkami. Następnie do moszczu dodaje się 77-procentowej brandy. Wino dojrzewa w drewnianych beczkach - średnio przez 5-7 lat.
PORTO BORGES TAWNY DECANTER 0,75L / 19%
Porto Borges Tawny z oferty Vinhos Borges, założonej w 1884 roku. Otrzymane z winogron odmian touriga franca, touriga nacional, tinta barroca, tinto căo, tinta roriz. Fermentacja trwa 3-4 dni, w kontakcie ze skórkami. Następnie do moszczu dodaje się 77-procentowej brandy. Wino dojrzewa w drewnianych beczkach - średnio przez 5-7 lat.